ProQuest Historical Newspapers Deneme Erişimi

03 Mayıs 2019 Cuma

ProQuest Historical Newspapers veri tabanı 16 Haziran 2019 tarihine kadar Üniversitemiz mensuplarının deneme erişimine açılmıştır

Erişim Adresi:

HAKKINDA
  • ProQuest Historical Newspapers gündelik kaşifler ve ciddi araştırmacıların tarihe tanıklık etmeleri için yüzyıllar gerisine digital olarak yolculuk etmelerine imkan tanır.
  • ProQuest Historical Newspaper: U.S. Major Dailies; En saygın beş ulusal ve bölgesel gazeteye erişim sağlar: The New York Times,Washington Post, Los Angeles Times, Chicago Tribune ve Wall Street Journal.
  • Basılı ve online versiyonlar ile, bu beş gazete araştırmacılara eş zamanlı olarak gazetecilik dengesi ve bakış açısıyla yerel, bölgesel ve küresel olayların eksiksiz ve zamanında yayınlanmasını sağlar.
  • Arşivi 1980 yılına kadar geri alabilirsiniz
  • The New York Times (1980'den günümüze) - ABD'de en iyi haber, konu ve sosyal değişimler analiziyle tanınan bir gazete.
  • Wall Street Journal (1984'ten günümüze) - küresel ve ulusal iş raporlarının en yetkili tek kaynağı.
  • Washington Post (1987'den günümüze) - uluslararası politika ve politika, güvenlik ve ABD hükümetinin her yönüyle ilgili raporları ile kendini farklılaştırdı.
  • Los Angeles Times (1985'ten günümüze) - Amerikan Batı'sının bakış açısı, göçmenlik, eğlence ve çevreye olan ilgisinden ötürü övgü aldı.
  • Chicago Tribune (1985'ten günümüze) - okuyucuları her gün Chicago bölgesinden, milletten ve dünyadan en son haberlerden haberdar etmek.Tribune, 1932'den beri 24 Pulitzer Ödülü kazanan, araştırmacı ve kamu hizmeti gazeteciliği konusunda bir üne sahiptir.